Op Den Haag Centraal kreeg ik een sms van een vriend die zei dat hij net mijn kop levensgroot heeft zien hangen op de A4. Een paar minuten later nog een berichtje “Kleinpolderplein, je kunt er niet omheen”. Inmiddels ben ik aangekomen op het Spui waar mijn afspraak is en verrek — daar sta ik, de aankondiging van Klimaatjagers op 8 September, NED 2 op 20:20 uur.

Er zijn ook eindeloze interviews georganiseerd met kranten, tijdschriften en radio en televisie gidsen. Er is altijd een vraag waar we blijkbaar niet omheen kunnen. Iedere journalist wil altijd weten wat ik doe met de klimaat sceptici. “Niets” zeg ik dan “dat is een zinloze discussie waar ik geen energie in wil stoppen”.

Ik zou het op prijs stellen als journalisten nu eens de vraag gaan stellen hoeveel tijd hebben we nog om ons klimaat probleem aan te pakken? Hopelijk wordt dit duidelijk na onze serie.

Bekijk de VPRO website van Klimaatjagers.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *